Wednesday, August 5, 2009

another one

"You've got everything a man could want. You got a gorgeous wife, a beautiful home".

"And you think that makes it all good for me?"

De ce crezi ca omul tau nu petrece mult timp acasa? De exemplu face un lucru pe care tu-l consideri prostesc, si-n plus il opreste pe omul tau sa petreaca mai mult timp cu tine. Cel mai usor e sa-l invinovatesti ca-si pierde timpul aiurea, si pe tine te lasa pe dinafara, decat sa-l intrebi vreodata, sau macar sa te gandesti de ce omul de langa tine alege asta? De ce alege sa faca ceva ce tu nu intelegi (nici macar nu incerci) decat sa stea cu tine? Ha? Good question.

Ei bine, un raspuns grav si raspandit e ca, tu nu intrebi niciodata de ce iese pe usa aia in loc sa stea cu tine, sau daca macar ceea ce alege sa faca are vreo importanta pentru el? Urli dupa el cat pleaca, ca-si pierde timpul aiurea facand cine stie ce. Ok, isi pierde timpul aiurea, dar cu tine nu sta.
Asa suntem noi femeile blamam ce nu suntem in stare sa ne punem noua in carca.
Nu ne intelegem barbatul de langa noi si pe el dam vina.
Te-ai oprit o secunda sa te intrebi cine e omul de langa tine, ce e important pentru el, daca are vise, daca poate sa si le indeplineasca sau nu? Sau iti place tie doar sa vorbesti tot timpul si el sa asculte, sa se conformeze, sa crezi ca stii ce vrea, cine este si ce face. Dar l-ai intrebat vreodata?
Si, oricum nu-l intrebi, continui sa bati din gura, iar el suporta, pana intr-un punct, cand poate un strain de pe strada, se opreste o secunda din fuga lui si-l intreaba pe barbatul tau daca e fericit de exemplu, sau de ce este ingandurat? Un strain a avut timp sa intrebe...tu poate ai oprit ceasul pe timpul vostru, 1 an, 2, 20 de ani?
Si, se face ca strainul e si a doua zi acolo sa intrebe, daca azi este mai insorit decat ieri, sau pur si simplu, orice gest simplu care-i poate da de inteles omului ca si el conteaza... Si a treia zi, omul tau nu mai apare. Si esti trista, si nu intelegi. N-ai inteles niciodata.
Barbatul de langa tine nu este cine crezi tu ca este, postat langa tine, in univers sa-ti salveze tie fundul frustrat si nesigur. E un om care te iubeste pentru ce esti, te respecta pentru ce esti si tie nu ti-e niciodata de ajuns. Intr-atat, incat el nici nu conteaza, cine e el cu adevarat. El conteaza pentru tine atata timp cat ofera raspunsuri franturilor tale de ego.
Si o judeci si o urasti pe femeia care-l ia de langa tine, neintrebandu-te niciodata tu cu ce ai gresit de omul a plecat.
Ei bine, iti spun un singur lucru: ea, cealalta, cea care ti-a "furat" barbatul, s-a oprit un moment sa asculte... tu n-ai putut niciodata din cauza egoului prea mare.
Pentru ca voi va simtiti pe nedrept, dar social invatat de la nastere, inferioare, trebuie cumva cineva sa va ridice, daca voi nu puteti singure, nu? Si cum se simte o femeie mai bine, daca nu prin calcarea egoului omului de langa ea, si punerea ei in fata? Caini plouati asta va place sa aveti langa voi, ca voi sa va simtiti principese. Trist.

the end. of tonight's show of loneliness.

Happy Birthday! macar aici sa-ti pot spune fara... dammit

No comments: