Thursday, September 17, 2009

randuri de dimineata

m-am trezit. e urat afara.
si mi-au aparut in creieri gandurile de aseara... dupa o anumita faza.
niciodata lucrurile pe care ti le doresti sa se intample nu se intampla in momentul dorintei. ele vin candva, in drumul tau, mai ca nu-ti mai amintesti de ele, si se intampla, sub forma pe care le vroiai sau deformate, dar ele se intampla. adica nu-i poti reprosa soartei sau universului ca nu-si fac treaba. doar ca pentru tine nu mai are nici un farmec.
jocul asta numit viata are metodele lui, nu-i pasa de ale tale. oricat de inocent esti sa crezi ca viata ti-o faci tu, ehe de cate ori ai ajuns unde nu vroiai?
pentru ca soarta sau universu asta... face cum vrea el, uneori n-are pur si simplu chef de tine sa-ti puna o piedica si s-o iei pe alt drum, si te lasa sa te duci increzator acolo unde crezi tu ca vrei sa mergi. si pac, cazi singur. oho, si ce greu e sa te ridici singur. si dupa ce te-ai lovit, suferi, blestemi ce ti-ai dorit, ajungi unde puteai sa fii daca o luai pe alta cale. daca are chef de tine, pur si simplu nu-ti da voie sa ai sau sa mergi pe unde vrei. si normal ca tu protestezi, cum, e ce-mi doresc? eu asta vreau sa fac!! acum si acum!!! si nu se intampla nimic oricat de mult ti-ai dori si ai simti pe moment ca asta vrei. ei, si dupa catva timp, dupa ce te calmezi, vine asa din aer, de pe strazi laturalnice ce vroiai tu, pur si simplu iti apare in fata si-ti da buna ziua. si pe tine nici ca te intereseaza. chiar daca inainte c-o saptamana te urcai pe pereti ca nu aveai ce acum iti sta in fata.
asta e modul vietii de ati arata ca o doare undeva de dorintele tale cele mai profunde si mai importante pentru tine.
si e un joc pe care oricine invata sa-l joace. e trist doar, ca dupa mai multe reprize d-astea te sictiresti, te acresti si incep sa-ti devina indiferente dorintele astea, candva arzatoare. apatia e si ea ceva. in spatele fiecarui om sictirit, apatic, etc, e cineva care odata a crezut cu putere in ceva. uneori drumurile pe care calcam sunt menite sa ne demonstreze ce nu credem vreodata ca putem fi.
eu stiu. dintr-un suflet in viata am devenit un om, care pur si simplu traieste, fara suflet si fara dorinte.

bafta. poate voua va iese mai bine.

No comments: